Landelijke keukens

Landelijke Keukens

Op zoek naar een leuke keuken en bent u gevallen voor een landelijke keuken? Of wenst u te weten wat een landelijke keuken is en er de voordelen van te kennen? In dit artikel zetten we heel wat zaken voor u op een rijtje. Een landelijke keuken op maat is alvast altijd een verstandige beslissing.

Wat is een landelijke keuken?

We spreken van een landelijke keuken als we het over een authentieke keuken hebben met mooie stijlelementen. Een landelijke keuken op maat oogt robuust en geeft onmiddellijk sfeer en warmte. Vaak gaan landelijke keukens gepaard met net iets oudere of authentieke huizen, denk maar aan landelijke boerderijen en dergelijke. Maar ook in een moderne villa kunnen landelijke keukens op maat perfect tot hun recht komen. Landelijke keukens bestaan meestal uit hout. Er zijn heel wat donkere landelijke keukens, maar ook lichte varianten zijn mogelijk. Landelijke keukens zijn meestal voorzien van typische handgrepen, iets wat u bijvoorbeeld bij moderne keuken niet vindt.

Er bestaan heel wat verschillende handgrepen, dus u vindt vast wel een handgreep die bij uw smaak past. De keukenbladen van een landelijke keuken zijn vaak gemaakt uit natuurlijke materialen, denk maar aan graniet of composiet. Heel wat landelijke keukens worden ambachtelijk op maat gemaakt door ervaren schrijnwerkers met kennis van zaken. Mensen met net iets minder budget kunnen ook opteren voor een standaard landelijke keuken. Deze is niet op maat, maar kan ook mooi zijn.

Landelijke keuken
Waarom kiezen voor een landelijke keuken?

Landelijke keukens, al dan niet op maat, zijn tijdloos en brengen karakter in uw huis. Heel wat hobbykoks zijn er weg van. Een sfeervolle keuken nodigt immers uit om in te werken en dat is exact waar een landelijke keuken voor gemaakt is. Een landelijke keuken staat synoniem voor gezelligheid en heerlijk tafelen met het hele gezin.

De trend om te kiezen voor een landelijke keuken is helemaal terug van weggeweest. Logisch want een landelijke keuken maakt gebruik van duurzame materialen en past dan ook helemaal in de tijdsgeest. Sfeer, warmte, nostalgie komen er samen en oud hout wordt veelvuldig gebruikt. Een warm materiaal met een unieke uitstraling.

Naar Keuken Ontwerpen

Hoe deelt u een landelijke keuken in?

De kookplaat en de spoelbak nemen in een landelijke keuken een centrale plaats in. Een klassiek fornuis kan perfect in dit type keuken en moderne toestellen worden best weggestopt om het klassieke en authentieke gevoel te behouden. Een fornuis bevat naast de kookplaat vaak ook de oven. De spoelbak is ook vaak een los element, dat meestal niet in de keuken ingewerkt wordt. Een ander typisch aspect van de landelijke keuken? Klassieke kranen! Houd er rekening mee dat aan deze materialen vaak een stevig kostenplaatje is verbonden, zeker een kwalitatief fornuis kan een aardige hap uit uw budget nemen.

In een landelijke keuken op maat kunt u zich helemaal laten gaan op het gebied van aankleding. Deze aankleding bepaalt immers voor een groot stuk de sfeer. Een landelijke keuken kan al snel wat rommelig gaan ogen, dus u beperken tot enkele blikvangers is verstandig. Wil u echt optimaal genieten dan is een landelijke keuken op maat aangewezen. Zo benut u beter de ruimte wat bij een landelijke keuken zeker geen overbodige luxe is. Bovendien beschikt u zo over een unieke keuken met vaak heel wat opbergruimte.

Hoe gaan we te werk?

Bewezen proces voor topresultaten.

AEG keukenapparatuur
MIELE keukenapparatuur
SMEG keukenapparatuur
Electrolux keukenapparatuur
ZANUSSI keukenapparatuur
Fam. Stevens

Fam. Stevens

Onthaal, advies en uitvoering op niveau!

De realisatie van onze keuken overtrof de verwachtingen.