Keukens op maat maatkeukens

Keukens op maat

Een keuken op maat is een genot om in te werken. U hebt zelf de touwtjes in handen en geniet des te meer van deze ruimte. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over maatkeukens, de voordelen van keukens op maat en hoe u deze optimaal kan indelen.

Wat is een keuken op maat?

We spreken van een keuken op maat als u de indeling en opbouw van uw keuken helemaal zelf bepaalt. De tegenhanger van een keuken op maat is een standaardkeuken die u zo in de winkel op de kop tikt. Hier zijn geen aanpassingen aan mogelijk. Keukens op maat zijn vaak mogelijk door verschillende modules met elkaar te combineren, maar het echte werk is een keuken op maat van A tot Z, zonder limieten of modules. Kiest u voor een keuken op maat dan hebt u alle vrijheid op het vlak van uitzicht, afmetingen, opbouw, kleuren en materialen.

Wat zijn de voordelen van een keuken op maat?

Keukens op maat zijn uniek en geven uw persoonlijkheid weer. Zeker als u super graag kookt en/of heel wat tijd in de keuken spendeert, kan het de moeite waard zijn om voor een maatwerk keuken te gaan.

Een maatwerk keuken heeft heel wat voordelen:

  • Zelf de stijl bepalen: Bij een keuken op maat kiest u zelf de stijl. U kunt uw keuken dus steeds perfect laten matchen met de rest van uw interieur. Dit zonder ook maar enige toegeving te moeten doen.
  • Zelf de kleuren bepalen: Ook op het vlak van kleur bent u volledig vrij. En geloof ons, het aanbod is enorm.
  • Zelf de apparaten bepalen: U kiest uw eigen toestellen en waar u deze plaatst in uw keuken op maat. Uw keuken staat dus werkelijk ten dienste van u en uw wensen.
  • Ruimtewinst: Zeker als u over een ruimte met heel wat hoeken en kanten beschikt, laat u met een keuken op maat geen ruimte verloren gaan.
  • Zelf kasten en lades bepalen: Ruimte is er nooit genoeg in een keuken, maar door te kiezen voor maatwerk, kan u wel gaan voor extra kastruimte.
  • Zelf de hoogte bepalen: In een keuken op maat is het mogelijk om zelf de hoogte te bepalen zodat u ergonomisch aan de slag kunt.
Keukens-op-maat-maatkeukens
Waarom kan een maatkeuken noodzakelijk blijken?

Soms is er ook geen andere oplossing dan een maatkeuken. Bijvoorbeeld wanneer de kasten moeten afwijken van de standaarddiepte, ze moeten doorlopen tot het plafond, er een specifieke breedte nodig is, er rond obstakels gewerkt moet worden of bijvoorbeeld bij een handicap. Zeker wanneer u ook nog eens eenheid wil creëren met de rest van uw interieur, kan u niet zonder een maatkeuken.

Naar Keuken Ontwerpen

Welke soorten maatkeukens zijn er?

Er zijn tal van opties op het vlak van maatkeukens en we geven hier alvast enkele mee:

  • Moderne maatkeukens: Een moderne keuken wordt hier op maat gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld in hoogglans en met bijzondere materialen. Zo maakt u van uw moderne keuken op maat ongetwijfeld een blikvanger.
  • Landelijke maatkeukens: Eerder te vinden voor de landelijke, authentieke stijl? Dan is een landelijke maatkeuken wat voor u. Vaak wordt hier hout gebruikt.
  • Design maatkeukens: Dit zijn meestal heel cleane maatkeukens, voorzien van heel wat bijzondere materialen, originele opstellingen en apparatuur van topkwaliteit.
  • Klassieke maatkeuken: De evergreen die tijdloos is.

Bij een maatkeuken komt heel wat kijken. Er zijn mogelijkheden in overvloed en alles dient goed op elkaar afgestemd te worden. Vaak is hier toch wel wat overleg voor nodig en een betrouwbare partner is dan ook een must. Gezien alles op maat gemaakt dient te worden is de oplevertijd vaak ook langer dan bij een standaard keuken. Gemiddeld mag u toch wel op een termijn van 3 tot 12 maanden rekenen.

Hoe gaan we te werk?

Bewezen proces voor topresultaten.

AEG keukenapparatuur
MIELE keukenapparatuur
SMEG keukenapparatuur
Electrolux keukenapparatuur
ZANUSSI keukenapparatuur
Fam. Stevens

Fam. Stevens

Onthaal, advies en uitvoering op niveau!

De realisatie van onze keuken overtrof de verwachtingen.